Delaj z menoj

Moj Cikel Program

Moja misija je podpirati ženske s kvalitetnimi nasveti glede zdravja menstrualnega cikla.

Velikokrat iščemo odgovore na naša vprašanja glede zdravja na spletu ali pri zdravniku, a ostanemo le z goro neuporabmih splošnih informacij. Še huje, z več vprašanji kot na začetku.

Ženske med 20 in 35 leti poročajo o nerednih menstrualnih ciklih, težavah pri zanositvi, nezdravem odnosu do prehrane in o menstrualnih težavah. Čeprav je dostop do informacij preko spleta in socialnih omrežij lahek, smo zaradi posplošenih informacij in pristopov izgubljene.

Odkrij nov način življenja. Nauči se opazovati znake svojega telesa, dodaj k prehrani to kar tvoje telo potrebuje in se nauči tehnik zniževanja stresa. Pridruži se mi v poljubnem programu in v svojem telesu občuti krasne spremembe. Zaljubi se v svoje čudovito telo.

Mojih 7 stebrov reproduktivnega zdravja

Kolikokrat si se vprašala, zakaj se vrtiš v krogu? Z uporabo 7 temeljev zdravja, te bom podpirala med pristnimi spremembami, ki se bodo dogajale v tvojem telesu in življenju. Počutila se boš mentalno močnejša in fizično samozavestnejša, pripravljena na izhod iz začaranega kroga.

Več o 7 stebrih si preberi tukaj

1. Menstrualni cikel

Menstrualni cikel je del vsake izmed nas. Z njim se veselimo in z njim jočemo. Enkrat smo super, spet drugič pobite ali v bolečinah. Po eni strani vemo, kaj pričakovati, po drugi strani pa nas vedno znova preseneti. Bi se želela dolgoročno rešiti teh skrbi? Urejen menstrualni cikel je potreben del zdrave ženske, ne le za ohranjanje kostne mase in za zmožnost zanositve, ampak tudi za mentalno zdravje in imunski sistem. Sem licencirana svetovalka za ženske, ki uporablja kombinacijo coachinga, prehranskega svetovanja in osebne rasti. Skupaj bova odkrili orodja, ki ti bodo pomagala na poti k ureditvi tvojega edinstvenega menstrualnega cikla.

2. Čustveno počutje

Si želiš, da bi se razumela? Da bi razumela nihanje energije, prenajedanje, težavno zanositev in pridobila orodja, ki ti lahko pomagajo? Naj ti povem, da tvoje počutje ni izraz tebe. Le nisi še našla pravih tehnik zase. Verjamem, da je čustveno počutje ogromen del našega zdravja, še posebej reproduktivnega zdravja. Coaching z menoj se prične z razumevanjem tebe kot celoto in s predpostavko, da imaš v sebi že vse, kar potrebuješ za doseganje svojega cilja. Moja naloga je dvigniti zavedanje in te podpirati med okrivanjem svojih potencialov.

3. Spanec

Spanec je najcenejše, najdostopnejše, a najmanj uporabljeno prehransko dopolnilo na svetu. Vsa živa bitja ne spimo le zato, da bi si spočili. Spimo, ker se med spancem obnavljajo naše možganske povezave, tvorimo nove spomine in telo čistimo vnetij. Kot so opisali v članku Sleep and Reproductive Health (O. M. Lateef, M. O. Akintubosun), pomanjkanje spanca negativno vpliva na plodnost in urejanje menstrualnega cikla ter lahko vodi v nezmožnost implantacije oplojenega jajčeca. V enem delu najinih srečanj se bova pogovorili o spalni rutini in vplivu na tvoj reproduktivni sistem. Potem pa bova poskušali najti načine za izboljšanje kvalitete tvojega spanca.

4. Hormonski sistem

Menstrualni cikel je lahko le en del večje slike. Kaj se zares dogaja v tvojem telesu? Tukaj je potrebno pogledati vse od alergij, intoleranc, slabega počutja, zdravja ščitnice, vnetnih procesov in hidracije. Da, tudi hidracije, ki je pomembna za podporo ledvicam za optimalno eliminacijo, mineralni balans in tvorbo krvničk. Včasih imamo lahko, kljub zadostnem uživanju mikrohranil, pomanjkanje določenih hranil v telesu. Vprašati se je potrebno zakaj in kaj lahko glede tega narediva. Ti si ti, ti si celota. Glejva tudi na tvoje zdravje tako.

5. Krvni sladkor

Kvalitetna prehrana, ki ti pomaga krvni sladkor držati v ravnovesju, je ekstremno pomembna pri uravnovešanju hormonskega, imunskega in živčnega sistema. Kar 40 % žensk s sindromom policističnih jajčnikov (PCOS) v svojem življenju razvije pred-diabetes in kar 10 % žensk dobi sladkorno bolezen tipa 2. Kronično povišan krvni sladkor vpliva na normalno delovanje jajčnikov, zmoti normalno hormonsko delovanje telesa in lahko vpliva na neredne menstrualne cikle. Ravno zato je, ko se pogovarjamo o zdravju žensk, še kako pomembno pravilno sestaviti obroke. Morda se ti sedaj poraja vprašanje, ali pišem jedilnike. Odgovor je NE. Verjamem v individualen, celosten, pristop. To pomeni, da delava na zdravih prehranskih navadah in na zaznavanju signalov lakote in sitosti. Imam pa zate zbranih nekaj receptov za obroke, ko tebi zmanjka idej.

6. Prebava

Velikokrat se zgodi, da zaradi našega notranjega stanja telesa ali uma slabše prebavljamo določena živila. Naša prebava pa je neposredno povezana z hormonskim in imunskim sistemom. Te je že kdaj pekla zgaga? Morda je to le en znak težav prebavnega sistema. Zgaga nas peče, ko imamo prenizko želodčno kislino, kar pomeni, da se v želodcu živila ne prebavijo dobro in gnijejo. Tako se v želodcu tvorijo plini, ki jih mi občutimo kot zgago. Prenizka želodčna kislina pa lahko pomeni slabšo absorpcijo mikrohranil (vitamini, minerali in ostalo) iz prehrane. Lahko se tudi zgodi, da v črevesje preidejo neželjeni mikroorganizmi in porušijo črevesno floro. V takem primeru se osredotočiva na izboljšanje prebave in na tehnike sproščanja. Namreč, glava in prebavni sistem sta tesno povezana.

7. Balans mikrohranil

Če si opazila spremembe na koži, izpadanje las, povečano poraščenost, boleče menstruacije, izostanek menstruacije/ovulacije ali spremembe v razpoloženju in energiji, je morda zaradi pomanjkanja mikrohranil. Naša telesa se razlikujejo in s tem tudi naše potrebe po določenih mikrohranilih. Nekaj prstov vmes pa ima tudi naša genetika. Na primer, ženske s PCOS imajo velikokrat kljub urejenim obrokom težave s presnovo glukoze. V takem primeru se svetujejo določena prehranska dopolnila, a je pomembno, kakšna dopolnila izberemo, kako jih kombiniramo in za kaj se uporabljajo. Prehranska dopolnila pa nikakor ne morejo nadomeščati nezdravega načina življenja. Zato se midve uravnovešanja mikrohranil ne bova lotili le s prehranskimi dopolnili, ampak tudi s prehrano in ureditvijo prebave ter čustvenega počutja. Vse je povezano.

Mnenja mojih strank

“Anja je super. Njeni nasveti so mi ogromno pomagali pri grajenju prehranskih navad in izboljšanju zdravja. Všeč mi je, ker vedno vidi širšo sliko in najde rešitev za vsak izziv, ki se pojavi na jedilniku. Ogromno sem se naučila in z veseljem jo priporočam ostalim.” (PCOS)

Sintija

“Že po enem svetovanju z Anjo dobiš tak dober občutek, da gre počutje še samo gor. Anja je super punca, za vse težave vedno najde rešitev. Vedno je na voljo, ti prisluhne. Recepte naredi čisto po tvojem okusu in premišljeno izbira prehranska dopolnila. Priporočam svetovanje z njo.” (PCOS)

Nuša

”Preden sem se odločila, da nekaj spremenim pri svojem zdravju, je bilo veliko različnih poskusov. Od raznih diet, odrekanj … A vse neuspešno. Moje težave so bile napihnjenost, krči, slabost, težave z odvajanjem blata, nespečnost, migrene … Odločila sem se, da poskusim s svetovanjem. Vesela sem, da se je moje zdravstveno stanje zelo izboljšalo, prav tako počutje. Spremenila sem prehranske navade in se začela več gibati. Zaradi spremembe življenjskega sloga in drugačnega načina prehranjevanja se počutim super. Shujšala sem 10 kilogramov, nisem več napihnjena in jem lahko vse.”

Petra

“K Anji sem prišla zaradi strahu pred zdravnikom. Poenostavljeno mi je podala informacije o tem, kaj se dogaja ob diagnozi predrakavih celic na materničnem vratu in kaj lahko naredim. Pogledali sva, kaj trenutno jem in koliko se gibljem. Preverila je tudi nekatere druge bolezenske znake o čisto drugi stvari. Po upoštevanju njenih besed mi je zdravnik po treh mesecih dal drugačno diagnozo. Predrakavih celic ni več bilo.”

Katja

“Besede coaching pred kratkim sploh nisem poznala. Vse dokler se mi niso pojavile težave z nerednimi menstruacijami. Sedem let sem bila na kontracepcijskih tabletkah z mislijo, da ne škodijo mojemu telesu. Ko sem se začela poglabljati v učinke teh tabletk, sem z le-temi prekinila novembra 2020. In takrat so se začele moje težave. Menstruacije ni bilo od nikoder. Dobro sem si rekla, to je normalno, saj se mora telo navaditi na prenehanje jemanja umetnih hormonov. Ko pa je minilo že več kot pol leta, sem prvič obiskala ginekologa. Sicer neke pametne diagnoze nisem dobila. Dobila sem tablete dobrostone, jih jemala en teden in menstruacija se je čudežno pojavila. In potem zopet nič. Čez čas sem se začela zanimati za naravne metode urejanja menstrualnega cikla in na instagramu zasledila Anjo. Ko sem pregledala njen profil, zasledila pozitivne rezultate njenih strank, sem se odločila, da preizkusim tudi sama. Tako sem prvič kontaktirala Anjo in začelo se je novo poglavje v mojem življenju. Nisem vedela, kaj pričakovati, vendar sem se prepustila njenemu znanju. Coachingi so bili izjemno sproščeni, kot nekakšen pogovor s prijateljico. Vedela sem, da ji lahko brez težav zaupam vse težave. Karkoli me je zanimalo sem lahko vprašala in dobila ustrezen odgovor. Anja mi je odprla oči za veliko stvari za katere sem mislila, da niso ok, kot npr. uživanje mlečnih izdelkov. Prav tako me je presenetilo kako pomembna so semena za naš organizem in hormone. Po končanem coachingu so se moje navade že dobro spremenile. Zmanjšala sem uporabo mobilnega telefona pred spanjem, uvedla določeno prehrano v svoj vsakdan, se začela več gibati. In vse to je odobrilo sadove, saj je tekom coachinga prišlo do ovulacije. Do menstruacije pa ne, saj se je pred tem že prikazal plus na testu za nosečnost.  Če bi lahko, bi še enkrat izbrala Anjo, saj je moj namen bil ravno ta, da si uredim hormonsko neravnovesje in da se mi bo slej kot prej prikazal ta plusek. Sicer me je hitrost res presenetila, ampak ničesar ne obžalujem. Zato bi vsem ženskam, ki si želijo urediti kakršnekoli težave priporočala, da kontaktirajo Anjo, saj vam lahko njeno znanje zelo pomaga. Splača se včasih investirati vase in svoje zdravje ter počutje.”

Klara

“Z Anjo sva pričeli sodelovati poleti 2021. Takrat sem mislila, da se počutim OK, nisem imela nobenih večjih težav, razen kakšne odvečne kilce. Anja mi je na zelo razmljiv način predstavila, kako deluje žensko telo in ženski cikli. Pred tem nisem vedela, kako pomembno je svojo prehrano prilagoditi času cikla in kako enostavno lahko s tem, da se prilagodi ciklu pridem do boljše postave. Najbolj sem bila presenečena nas Anjinim pristopom, popolnoma prilagojenim mojim željam, in zavzetosti. Primer: rib nikoli nisem marala, omega3 tablete mi prav tako niso dišale. Anja mi je takrat rekla: ni problema! Bova prehrani dodali semena! Visokokalorično kislo smetano sva zamenjali z jogurtom, vsakemu obroku dodali zelenjavo. Zdaj sva že tako daleč, da ko je ob kosilu na mizi solata, se grebem zanjo, ko je ni, jo pogrešam. Zdaj si znam sama sestaviti obrok, ki vsebuje vse kar potrebujem – od vlaknin do beljakovin. Včasih je vil moj nakupovalni voziček poln pizz, smokic in nutelle, zdaj sem ga zamenjala za voziček poln barvitaste zelenjave in nikoli se nočem vrniti nazaj. Pozitivnih sprememb nisem opazila samo jaz, opazili so jih tudi ljudje okoli mene. Pohvalili so moje izboljšanje volje in počutja, nasmejanost, energijo, lepšo kožo in manj celulita 😉 (moj dragi predvsem uživa v dobrih obrokih in ob bolj nasmejanem druženju z menoj). Anji bom večno hvaležna za njeno mentorstvo, motivacijo in to, da me je naučila, kako jesti dobro hrano in se ob tem odlično počutit. Edina stvar, ki mi je žal je to, da Anje nisem spoznala že prej. 😉 Hvala ti, ker si :)”

Doroteja

Primerno za ženske, ki želijo nasloviti

Moj Cikel Coaching Program

1 MESEC

Priporočamo za ženske, ki potrebujejo usmeritev v pravo smer in že poznajo osnove po najnovejših smernicah.

Kaj pridobiš?
 • Poglobljeni coaching pogovori o življenjskih izzivih, zdravju, življenjskem stilu, gibanju, spancu, stresu, ciljih, željah in namerah
 • Orodja, ki ti bodo pomagala narediti signifikatne pozitivne spremembe v življenju in telesu
 • Tehnike za izboljšanje počutja in zdravja, ureditev menstrualnega cikla in izboljšanje plodnosti
 • Pojasnitev prehranskih dopolnil
 • Enkratna predstavitev (izobraževanje) o problemu
 • Tedenska srečanja (preko Zooma ali v živo) – coach lahko določi tudi drugače
 • Kontakt preko e-pošte in telefona za čas trajanja paketa
 • Beležnica menstrualnega cikla, e-priročniki, vstop v aktualne delavnice, Facebook skupina
 • Enkraten posvet z učiteljico spremljanja menstrualnega cikla

Že za 197 €

2 MESECA

Priporočamo za ženske, ki želijo pridobiti vsa orodja za ureditev menstrualnega cikla, zanositev ali za izboljšanje zdravja.

Kaj pridobiš?

VSE IZ 1. MESECA PLUS:

 • Personaliziran program, ki zajema vseh 7 temeljev reproduktivnega zdravja, ki ti pomagajo zaobiti zdravstvene in miselne prepreke
 • Pomoč pri zastavljanju ciljev za izboljšanje počutja
 • Vodstvo pri vzpostavljanju novih zdravih navad
 • Pomoč pri izbiri prehranskih dopolnil
 • Razumevanje in interpretacija krvne in urinske slike

Že za 178 €/mesec

6 MESECEV

Priporočamo za ženske, ki želijo podporo skozi celoten proces transformacije telesa in miselnosti. Ureditev odnosa do prehrane in sebe pripomore k uravnovešenemu menstrualnemu ciklu, izboljšanju zdravstvenih težav in/ali povišani možnosti za zanositev.

Kaj pridobiš?

VSE IZ 1. in 2.  MESECA PLUS:

 • Vodstvo pri vzpostavljanju novih zdravih dolgoročnih navad
 • Redni, temeljiti coaching pogovori o odnosu in razumevanju do prehrane, telesa in sebe
 • Izboljšanje krvnih markerjev in zdravstvenih težav
 • Nasveti in triki kako in kaj nakupovati ter kako jesti zunaj
 • Temeljito znanje, kako se tvoje telo obnaša skozi menstrualni cikel in kaj lahko glede tega narediš
 • Podpora pri doslednosti

Že za 162 €/mesec

Spoznaj mojo metodo coachinga - sedem stebrov do boljšega zdravja in počutja. Pomagala ti bo spoznati in urediti svoj menstrualni cikel, ter si urediti zmešnjavo v telesu.

Naj tvoje telo zaživi s polno energije! 

Rezerviraj si svoj neobvezujoč brezplačen klic zdaj.

Spoznaj mojo metodo coachinga - sedem stebrov do boljšega zdravja in počutja. Pomagala ti bo spoznati in urediti svoj menstrualni cikel, ter si urediti zmešnjavo v telesu. Naj tvoje telo zaživi s polno energije!

Rezerviraj si svoj neobvezujoč
brezplačen klic zdaj.