Mnenja

Mnenja

Eva

Sem Eva, in že nekje od 15. leta starosti se soočam z sidromom policističnih jajčnikov. Sprva sem začela z jemanjem različne kontracepcije, da bi mi ta uravnala menstrualni cikel, saj sem imela menstruacije na pol leta, vendar to ni pomagalo. Nato sem odšla na samoplačniški pregled, kjer mi je zdravnica predpisala zdravilo, ki je pomagalo, vendar so se mi začele pojavljati težave z prebavo. Anjo sem spremljala že dlje časa preko Instagrama, nakar sem se odločila, da kontaktiram še njo. To je bila najboljša možna odločitev, saj mi je predala ogromno novega znanja in informacij. Všeč mi je, ker se je celotne zadeve lotila počasi in po korakih, da te res ne zasuje z vsemi napotki naenkrat. Rezultati so bili hitro vidni, saj me je naučila da dovolj gibanja, uravnotežena prehrana, redni obroki, joga/meditacija, pisanje dnevnika, spanec, modra svetloba ogromno vplivajo na menstrualni cikel. Ob upoštevanju njenih nasvetov se je izboljšalo moje psihično počutje, lepša koža, pozitivna naravnanost in kot že prej omenjena moja glavna težava, da sem prej menstruacije dobivala na pol leta, sedaj jih dobim na 1 do 2 meseca, kar je zame zelo lep napredek. Anjo močno priporočam, saj ne bo rešila le določene težave, vendar bo ob tem spremenila tvoj življenjski slog na boljše za celo življenje in ne le za trenutek! Vse pohvale in le tako naprej.

Anita

Si pozitivna oseba, ki v vsaki stvari vedno najdeš nekaj pozitivnega, predvsem pa za vsako stvar najdeš rešitev. Vedno si na voljo, da prisluhneš težavam. 
Tekom najinih srečanj mi je bilo všeč, ker si me “učila” oziroma navajala na konsistentnost na splošne stvari s preprostimi triki (tako za fizično aktivnost in pri prehrani). Všeč mi je bilo, ker sva po koncu vsakega srečanja določili cilj in me pri izpolnitvi le-tega tudi motivirala. Všeč mi je bilo, ker si bila direktna glede prehranskih dopolnil, kaj je dobro in kaj ne. Zelo nazorno si tudi opisala vsa dopolnila, na katere sestavine moraš biti pozoren. Všeč mi je tudi bilo kar se tiče prehrane, kaj bi bilo priporočljivo, da vključim v prehrano. Predvsem pa to, da smo vsi le ljudje in krvavi pod kožo in da se kakšen dan tudi pregrešimo in da nas za to ne kregaš. 😀
Jasno in razumljivo si mi razložila kako deluje žensko telo in cikli.
Posvet s teboj bi priporočila vsaki ženski oz. dekletu, ki ima težave zaradi PCOS
 

Sintija

“Anja je super. Njeni nasveti so mi ogromno pomagali pri grajenju prehranskih navad in izboljšanju zdravja. Všeč mi je, ker vedno vidi širšo sliko in najde rešitev za vsak izziv, ki se pojavi na jedilniku. Ogromno sem se naučila in z veseljem jo priporočam ostalim.” (PCOS)

Nuša

“Že po enem svetovanju z Anjo dobiš tak dober občutek, da gre počutje še samo gor. Anja je super punca, za vse težave vedno najde rešitev. Vedno je na voljo, ti prisluhne. Recepte naredi čisto po tvojem okusu in premišljeno izbira prehranska dopolnila. Priporočam svetovanje z njo.” (PCOS)

Katja

“K Anji sem prišla zaradi strahu pred zdravnikom. Poenostavljeno mi je podala informacije o tem, kaj se dogaja ob diagnozi predrakavih celic na materničnem vratu in kaj lahko naredim. Pogledali sva, kaj trenutno jem in koliko se gibljem. Preverila je tudi nekatere druge bolezenske znake o čisto drugi stvari. Po upoštevanju njenih besed mi je zdravnik po treh mesecih dal drugačno diagnozo. Predrakavih celic ni več bilo.”

Petra

”Preden sem se odločila, da nekaj spremenim pri svojem zdravju, je bilo veliko različnih poskusov. Od raznih diet, odrekanj … A vse neuspešno. Moje težave so bile napihnjenost, krči, slabost, težave z odvajanjem blata, nespečnost, migrene … Odločila sem se, da poskusim s svetovanjem. Vesela sem, da se je moje zdravstveno stanje zelo izboljšalo, prav tako počutje. Spremenila sem prehranske navade in se začela več gibati. Zaradi spremembe življenjskega sloga in drugačnega načina prehranjevanja se počutim super. Shujšala sem 10 kilogramov, nisem več napihnjena in jem lahko vse.”

Klara

Besede coaching pred kratkim sploh nisem poznala. Vse dokler se mi niso pojavile težave z nerednimi menstruacijami. Sedem let sem bila na kontracepcijskih tabletkah z mislijo, da ne škodijo mojemu telesu. Ko sem se začela poglabljati v učinke teh tabletk, sem z le-temi prekinila novembra 2020. In takrat so se začele moje težave. Menstruacije ni bilo od nikoder. Dobro sem si rekla, to je normalno, saj se mora telo navaditi na prenehanje jemanja umetnih hormonov. Ko pa je minilo že več kot pol leta, sem prvič obiskala ginekologa. Sicer neke pametne diagnoze nisem dobila. Dobila sem tablete dobrostone, jih jemala en teden in menstruacija se je čudežno pojavila. In potem zopet nič. Čez čas sem se začela zanimati za naravne metode urejanja menstrualnega cikla in na instagramu zasledila Anjo. Ko sem pregledala njen profil, zasledila pozitivne rezultate njenih strank, sem se odločila, da preizkusim tudi sama. Tako sem prvič kontaktirala Anjo in začelo se je novo poglavje v mojem življenju. Nisem vedela, kaj pričakovati, vendar sem se prepustila njenemu znanju. Coachingi so bili izjemno sproščeni, kot nekakšen pogovor s prijateljico. Vedela sem, da ji lahko brez težav zaupam vse težave. Karkoli me je zanimalo sem lahko vprašala in dobila ustrezen odgovor. Anja mi je odprla oči za veliko stvari za katere sem mislila, da niso ok, kot npr. uživanje mlečnih izdelkov. Prav tako me je presenetilo kako pomembna so semena za naš organizem in hormone. Po končanem coachingu so se moje navade že dobro spremenile. Zmanjšala sem uporabo mobilnega telefona pred spanjem, uvedla določeno prehrano v svoj vsakdan, se začela več gibati. In vse to je odobrilo sadove, saj je tekom coachinga prišlo do ovulacije. Do menstruacije pa ne, saj je tekom coachinga prišlo do ovulacije. Do menstruacije pa ne, saj se je pred tem že prikazal plus na testu za nosečnost. Če bi lahko, bi še enkrat izbrala Anjo, saj je moj namen bil ravno ta, da si uredim hormonsko neravnovesje in da se mi bo slej kot prej prikazal ta plusek. Sicer me je hitrost res presenetila, ampak ničesar ne obžalujem. Zato bi vsem ženskam, ki si želijo urediti kakršnekoli težave priporočala, da kontaktirajo Anjo, saj vam lahko njeno znanje zelo pomaga. Splača se včasih investirati vase in svoje zdravje ter počutje.

Doroteja

Z Anjo sva pričeli sodelovati poleti 2021. Takrat sem mislila, da se počutim OK, nisem imela nobenih večjih težav, razen kakšne odvečne kilce. Anja mi je na zelo razmljiv način predstavila, kako deluje žensko telo in ženski cikli. Pred tem nisem vedela, kako pomembno je svojo prehrano prilagoditi času cikla in kako enostavno lahko s tem, da se prilagodi ciklu pridem do boljše postave. Najbolj sem bila presenečena nas Anjinim pristopom, popolnoma prilagojenim mojim željam, in zavzetosti. Primer: rib nikoli nisem marala, omega3 tablete mi prav tako niso dišale. Anja mi je takrat rekla: ni problema! Bova prehrani dodali semena! Visokokalorično kislo smetano sva zamenjali z jogurtom, vsakemu obroku dodali zelenjavo. Zdaj sva že tako daleč, da ko je ob kosilu na mizi solata, se grebem zanjo, ko je ni, jo pogrešam. Zdaj si znam sama sestaviti obrok, ki vsebuje vse kar potrebujem – od vlaknin do beljakovin. Včasih je vil moj nakupovalni voziček poln pizz, smokic in nutelle, zdaj sem ga zamenjala za voziček poln barvitaste zelenjave in nikoli se nočem vrniti nazaj. Pozitivnih sprememb nisem opazila samo jaz, opazili so jih tudi ljudje okoli mene. Pohvalili so moje izboljšanje volje in počutja, nasmejanost, energijo, lepšo kožo in manj celulita 😉 (moj dragi predvsem uživa v dobrih obrokih in ob bolj nasmejanem druženju z menoj). Anji bom večno hvaležna za njeno mentorstvo, motivacijo in to, da me je naučila, kako jesti dobro hrano in se ob tem odlično počutit. Edina stvar, ki mi je žal je to, da Anje nisem spoznala že prej. 😉 Hvala ti, ker si 🙂

Ana

Najprej moram res pohvaliti tvojo energijo, prijaznost in empatijo. S tabo mi je bilo zelo prijetno delati 🙂 Si ogromna zakladnica znanja. Zelo cenim to, da si se individualno poglobila v vprašanja in mi pomagala z vsemi mojimi vprašaji, ki so bili nad mojo glavo, preden sva začeli sodelovati, in ki so se pojavili med samim sodelovanjem. Naučila si me osnov in mi pomagala ponotranjiti malo določene vzorce. Ko se pri 30+ letih učiš jesti in spati 🙂 Predvsem mi je všeč, ker si me naučila poslušati svoje telo in raztolmačila določene znake, ki jih prej nisem razumela. Kar sem pogrešala, je bil mogoče kakšen recept/ideja za obrok. Ampak tukaj sem jaz specifična, ker res nisem niti dobra kuharica, hkrati pa mi je škoda časa za kuhanje. Še Googlanje hitrih obrokov mi je odveč 🙂 Pa mislim, da sva še govorili glede dinamike. Če bi zdaj izbirala, bi želela imeti prvi mesec srečanje vsak teden, potem pa raje mogoče na dva tedna pa dlje časa oziroma razvlečeno čez daljše časovno obdobje. Počutje se je izboljšalo 🙂 Imam še precej prostora za izboljšave pri življenjskem stilu, trenutno vzdržujem, kar sva dosegli. Malo mi nad glavo visijo še tisti dodatni 3kg, ki sem jih pridobila odkar sva začeli sodelovati. To je nekako naslednji cilj – izgubiti kakšen kg (ali 10 🙂 ), da bo lažje iti v hrib 🙂 Ampak vem, da trenutno ne delam vsega, kar bi lahko. Bo prišel tudi čas za ta del. Sem pa iskreno zelo vesela, da sem te našla, ker si (bila) super spodbuda in odlična podpora z vsem svojim znanjem 🙂

Tina

Za Anjin coaching sem izvedela preko socialih omrežji, ker sem iskala informacije o tem, kako nazaj pridobiti menstruacijo (po izgubi zaradi preveč aktivnosti in premalo zaužite energije), ter kako ponovno vzpostaviti hormonsko ravnovesje in se hkrati dobro počutiti v svojem telesu. Sprva sem mislila, da bom težave lahko rešila sama, delno sem tudi jih, saj te Anja usmerja in svetuje, večinsko delo pa je potrebno opraviti sam. Tudi, ko sem že dobila menzes nazaj sem se spopadala z izgubo energije, glabovoli. Bala sem se športne aktivnosti, ker sem menila, da mi samo še škodi. Z Anjo sva najprej pregledali rezultate preiskav krvne slike in na podlagi tega prilagodili prehrano. Dodali sva zelenjavo, oreščke in fermentirana živila. Odkar redno upoštevam vsa Anjina priporočila se dobro počutim, imam redne menzese in imam veliko energije za športne aktivnosti. Anjin coaching bi priporočala vsaki, ki se izgubi na poti do dobrega počutja, tako mentalnega kot fizičnega. Najbolj mi je bila všeč celostna obravnava, od prehrane, aktivnosti do prehranskih dodatkov. Všeč mi je, da njeno delo temelji na prepričanju, da lahko vse v življenju naredimo bolje in z manj stresa. Navdušena sem bila tudi nad tem, da na začetku ne priporoča gore prehranskih dopolnil, temveč te nauči osnov prehranjevanja, ki podpirajo tvoje zdravje, življenjski slog in aktivnost.

Ostala mnenja iz socialnih medijev